maanantai 12. marraskuuta 2012

Vinkki: Pastaa monella tapaa.

No eikö kaikki osaa tehdä pastakastikkeen ja valmistaa erilaisia kastikkeita? Mihin tässä mitään vinkkiä tarvitaan?

Osaa, mutta ajattelin kertoa omasta tavastani tehdä tämä ruoka. Koska kyseessä sinällään ei ole mikään resepti vaan ideoita siitä, mitä kaikkea pastan kanssa keskenään voi sekoittaa, niin laitan tämän ennemmin vinkin kuin varsinaisen reseptin alle.

Meillä on tehty viimeisen kahden viikon aikana todella paljon pastaa. Teen pastat järjestäen tummaan makaroniin, lähinnä koska se on vaan mielestäni helpointa syödä. Hintakaan ei ole mitenkään korvia huumaava ja pidempään malliin pastasta verrattuna saan sillä paljon harvemmin sotkettua itseni.

Laita ensin pasta kiehumaan. Tumman pastan/makaronin kanssa kestää kiehuttaminen aina pidempään ja lopulta kun ensin odotellaan veden kiehumista niin kaiken muun ehtii tekemään siinä samalla.

Herkkusieniä ja pekonisuikaleita sekä sipulia.
Minä kasaan pastat yleensä korkealaitaiseen vuokaan. Astia kestää kuumaa, siinä on helppo sekoittaa ja se näyttää kivemmalta pöydässä kuin muovinen valkoinen kulho joka on se toinen vaihtoehtoni jossa sekoittaa nämä.

Ensimmäisenä vuuan pohjalle menevät seuraavat aineet:

Noin 2 rkl oliiviöljyä
Karkeaa merisuolaa tai Himalajan ruususuolaa
Vasta raastettua mustapippuria

Toinen vakiovaruste on noin 1dl parmesan/pekorino-raastetta jonka sotken pastaan ihan viimeisenä. Samoin sekoitan noin 0,5dl pastan keitinvettä lopulliseen tulokseen mukaan.

Näiden lisäksi seuraavia olen pastaani laittanut:

Tuoreita kirsikkatomaatteja kahtia halkaistuna
Kuulotettua keltasipulisilppua
Pekonikuutioita
Kinkkusiivuja
Tuoreita herkkusieniä pilkottuna ja kuulotettuna
Höyrytettyä parsakaalia
Avokadoa
Pakastemaissia
Kylmäsavulohta
Ruskistettuja kanasuikaleita
Erilaisia juustoja

Pastaanhan voi laittaa mitä vaan, itse suosin maksimissaan kolmen maun yhdistämistä, välillä se yksikin maku pelkästään toimii hyvin. Myös ennakkoluulottomat yhdistelmät saattavat olla hyvinkin palkitsevia.

Sipulia, ylijäämäjuustoa raastettuna sekä pekonikuutioita.

Kasaan pastan niin, että kaadan aineet kaikki päällekkäin vuokaan ja sekoitan kunnolla. Lisään sekoittamisen jälkeen noin 0,5dl pastan keitinvettä tuomaan makua ja kosteutta (keitän makaronit aina suolan kanssa) ja lopulta sekoitan mukaan vielä parmesaniakin.

Simppeliä ja helppoa ruokaa joka valmistuu arkena nopeasti.

Hyviä pastahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti