keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Suklaa-sitruuna kuppikakut.

Cupcakes vai kuppikakut? Kummalla nimellä näitä pitäisi nimittää? Sinällään ihan sama, ne ovat nimittäin äärettömän herkullisia ja on oikeastaan ihan hyvä, että niitä ei tullut kovin montaa tehtyä. Resepti on totaalinen mukaelma Sitruuna-mango versioista, suklaisia näistä tuli kun mies toi kaakaotomusokeria kaupasta tavallisen sijaan. En kyllä valita, maistuivat aivan taivaallisen hyviltä nämäkin. Pitkästä aikaa siis leivontareseptiä tarjolla suklaan ja sitruunan liiton myötä.

Suklaa-sitruuna kuppikakut.
Noin 12kpl

Muffinit:
100 g pehmeää voita (käytin oivariinia)
100 g pehmeää tuorejuustoa
2 tl raastettua sitruunankuorta (laitoin myös pari pisaraa sitruunan mehua)
2 dl hienoa sokeria (esim siro)
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
50g tummaa suklaata raastettuna

1. Kuumenna uuni 175 C:een.
2. Vuoraa 12 koloisen muffinipellin kolot paperisilla vuoilla (minä tein paperisiin vuokiin)
3. Vaahdota voi, juusto, sitruuna, sokeri ja munat  kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe sekä suklaaraaste. Ja sekoita vain sen verran että ainekset on tasaista taikinaa.
5. Jaa taikina muffinivuokiin.
6. Paista uunissa n 25 min.
7. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään

Tuorejuustokuorrutus:
50 g pehmeää voita (käytin tässäkin oivariinia)
100 g pehmeää tuorejuustoa
3 dl kaakao tomusokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta (lisäsin tähänkin pari pisaraa sitruunamehua)

1. Vatkaa kaikki ainekset kuohkeaksi seokseksi kulhossa.

Kun muffinit on jäähtyny, kuorruta ne ja koristele jos haluat.

Valmiita versioita, olivat hyviä kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti