perjantai 16. marraskuuta 2012

Suklaa-manteli brownie.

Aina joskus on niitä arkipäiviä, kun mieli tekee jotain hyvää. On niitä päiviä, kun vaan yksinkertaisesti ei voi vastustaa suklaanhimoa. Sellainen päivä sattui olemaan tällä viikolla tiistaina. Arki-iltaan sopii ehdottomasti nopea herkku ja sellainen jos mikä tämä on, silti ah niin maistuva. Tämän tekee nopeasti vieraitakin varten, jos siis aineet ovat kaapissa. Meillä se suklaa harvemmin säilyy siellä.


Kasaan yleensä aina aineet valmiiksi.


Suklaa-manteli brownie.

100g tummaa suklaata
100g voita
2dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
100g mantelilastuja

1. Sulata suklaa mikrossa, riittävän isossa kulhossa että saat muut aineet sinne myös
2. Lisää voi ja sulata hetki lisää. Sekoita kunnolla jotta kumpikin sulaa.
3. Lisää sokeri ja sekoita.
4. Lisää munat ja sekoita.
5. Lisää vehnäjauho ja vaniljasokeri ja sekoita.
6. Lisää noin 2/3 osaa mantelilastuista ja sekoita.
7. Kaada leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan ja lisää loput mantelilastut päälle
8. 175 asteinen uuni ja 20min
9. Anna jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Valmis brownie ennen leikkaamista jäähtymässä vuuassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti