maanantai 24. syyskuuta 2012

Avokado pasta.

Tästä ruuasta on tullut pienimuotoinen hitti ystäväpiirissämme ja haluan ehdottomasti jakaa tämän ihanan ohjeen johon itsekin ihastuin ja jonka jo useammalle työkaverilleni olen jakanut. Jälleen siis ohje, jota seurasin aivan orjallisesti. Ohjeen löysin alunperin ystäväni Nnan Langanluonti blogista (tästä itse blogiin ja tästä ohjeeseen). Hän tekee aina niin ihania ruokia ja hyviä ohjeita, suosittelen vilkaisemaan aina sinnekin välillä jos uusia ohjeita kaipaa. Samoin upeita käsitöitään voi blogin kautta ihailla.

Rakas ystäväni Tanskatar pitää Kitchen in the North blogia, hän puhtaasti reseptiversiota ja hänen luvallaan on lainattu kuva hänen tekemästään pastasta (itse kun en omaa versiotani tajunnut kuvata, sen verran hyvää se oli). Tästä pääset hänen blogiinsa, josta kuva on lainattu.

Avokado pasta.
Neljälle

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avocaddoa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersilijaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl raastettua parmesania
400-500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili, laita kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. kuutio avocadot. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliviöljy ja hienonnetut yrtit, sekä juustoraasteet. Sekoita ja maista. Kastikkeesa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vaja desi keitinvettä. Valuta pasta.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Ihanaa herkkua.

P.S. Toistetaan vielä blogit, joista resepti ja kuva lainattu:
Resepti: Langanluonti
Kuva: Kitchen in the North

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti