keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vadelma-kaura-vanilja herkku.

Tiedättehän pappilan hätävaran. Murskataan keksejä, lisätään marjoja ja kermavaahtoa? Rakastan sen tyyppisiä jälkiruokia, mutta entä kun kotona ei ole keksejä ja on kiire juhliin, jonne tulisi taikoa gluteeniton tuominen kun nyyttäreistä on kyse. Kun ainut visio aamulla oli tehdä jotain vadelmasta ja puolitoista pakasterasiallista vadelmia on sulanut keittiön tasolla aamusta saakka. Kun unohdat ostaa ne gluteenittomat keksit? Sitten tehdään hätäratkaisuja joka katosi juhlissa alle vartissa parempiin suihin.

Vadelma-kaura-vanilja herkku.

1,5 rasiaa sulatettuja sokerin kanssa pakastettuja vadelmia (tai toki tuoreitakin vattuja <3)
1 prk Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150g voita
Noin 1dl sokeria
Noin 4dl kaurahiutaleita

1. Sulata voi korkeareunaisella pannulla, lisää pannulle hiljalleen sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita aineet keskenään.
2. Levitä seos levyiksi kahdelle leivinpaperilla päälystetyille uunipelleille
3. Paista noin 10-15min 200 asteisessa uunissa
4. Anna levyjen jäähtyä (jäähtyy nopeammin kun nostaa pois pelliltä)
5. Vaahdota vaniljavaahto
6. Lohko levyistä vuuan pohjalle "keksin" paloja
7. Laita päälle vadelmia ja vaniljavaahtoa. Kerrosta niin kauan kun vadelmia ja vaahtoa riittää

Pakko myöntää, se oli kyllä aivan taivaallisen hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti