Kanttarelli-kevätsipuli pasta.
Neljälle.
reilu litra kantarelleja
2 kevätsipulia
1–2 valkosipulinkynttä
250–300 g spagettia
merisuolaa
1 dl pastan keitinvettä
75 g kirnuvoita (myönnän, käytin oivariinia)
pari oksaa timjamia (kuivattua ripautin vähän)
mustapippuria
kylmäpuristettua oliiviöljyä
50 g parmesaania
1. Puhdista sienet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi. Pienikokoiset sienet voit käyttää kokonaisina. Viipaloi kevätsipulit varsineen päivineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Pane pastan keitinvesi kiehumaan, lisää sekaan tilkka öljyä ja reilusti merisuolaa. Keitä kiehuvassa vedessä pastaa, kunnes se on "al dente", ja ota desi keitinvettä talteen.
3. Pastan kiehuessa kuumenna pannu ja laita sienet kuumalle pannulle. Pyörittele sieniä pannulla, kunnes neste sienistä puskee ulos, anna porista niin kauan, että neste on haihtunut.
4. Lisää voi ja sipulit, hauduta keskilämmöllä noin vartti.
5. Mausta timjaminlehdillä ja jauha myllystä mustapippuria ja merisuolaa sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
6. Sekoita spagetin sekaan pieni loraus oliiviöljyä ja reilu puolet sieni-sipuliseoksesta. Lisää tarvittaessa joukkoon myös talteen otettua keitinvettä. Ripottele jokaisen annoksen päälle sieniseosta ja raastettua parmesaania.
Kuva: www.wikipedia.org.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti