perjantai 21. syyskuuta 2012

Kanttarelli-kevätsipuli pasta.

Harvoin teen orjallisesti minkään ohjeen mukaan ruokaa, mutta koska tätä niin kovasti kehuttiin, niin päätin kerrankin noudattaa ohjeistusta ihan suoraan. Muutaman lifestyle blogin kautta päädyin tähän alkuperäiseen Hesarin reseptiin. Suosittelen tätä herkkua sydämeni pohjasta, pasta oli todella hyvää. Resepti on kopioitu suoraan Hesarin sivuilta joten minä vaan suosittelen tämän kokeilua, en sano tätä ihanuutta itse keksineeni. Paitsi sen, että jos on enemmän väkeä, niin lisäsin rasian tuoretta herkkusientä ja sipulia enemmän, herkkusinet maistuvat haudutuksen jälkeen kanttarelleilta. Jos hintaa haluaa ajatella ;)

Kanttarelli-kevätsipuli pasta.
Neljälle.

rei­lu lit­ra kan­ta­rel­le­ja
2 ke­vät­si­pu­lia
1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä
250–300 g spa­get­tia
me­ri­suo­laa
1 dl pas­tan kei­tin­vet­tä
75 g kir­nu­voi­ta (myönnän, käytin oivariinia)
pa­ri ok­saa tim­ja­mia (kuivattua ripautin vähän)
mus­ta­pip­pu­ria
kyl­mä­pu­ris­tet­tua olii­vi­öl­jyä
50 g par­me­saa­nia

1. Puh­dis­ta sie­net ja re­vi ne tar­vit­taes­sa pie­nem­mik­si. Pie­ni­ko­koi­set sie­net voit käyt­tää ko­ko­nai­si­na. Vii­pa­loi ke­vät­si­pu­lit var­si­neen päi­vi­neen. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.



2. Pa­ne pas­tan kei­tin­ve­si kie­hu­maan, li­sää se­kaan tilk­ka öl­jyä ja rei­lus­ti me­ri­suo­laa. Kei­tä kie­hu­vas­sa ve­des­sä pas­taa, kun­nes se on "al den­te", ja ota de­si kei­tin­vet­tä tal­teen.

3. Pas­tan kie­hues­sa kuu­men­na pan­nu ja lai­ta sie­net kuu­mal­le pan­nul­le. Pyö­rit­te­le sie­niä pan­nul­la, kun­nes nes­te sie­nis­tä pus­kee ulos, an­na po­ris­ta niin kauan, et­tä nes­te on haih­tu­nut.

4. Li­sää voi ja si­pu­lit, hau­du­ta kes­ki­läm­möl­lä noin vart­ti.

5. Maus­ta tim­ja­min­leh­dil­lä ja jau­ha myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria ja me­ri­suo­laa se­kaan. Tar­kis­ta ma­ku ja li­sää tar­vit­taes­sa maus­tei­ta.

6. Se­koi­ta spa­ge­tin se­kaan pie­ni lo­raus olii­vi­öl­jyä ja rei­lu puo­let sie­ni-si­pu­li­seok­ses­ta. Li­sää tar­vit­taes­sa jouk­koon myös tal­teen otet­tua kei­tin­vet­tä. Ri­pot­te­le jo­kai­sen an­nok­sen pääl­le sie­ni­seos­ta ja raas­tet­tua par­me­saa­nia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti