keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Vinkki: Pakastettu jugurtti.

Minä aloitin jokunen viikko sitten kuurin. Kuurin tarkoituksena on saada kutistettua pois ylinmääräistä. Sanon jo valmiiksi, että tästä ei ole todella ole tulossa laihdutus-blogia, mutta sen varoitan, että herkkuja ei välttämättä tule ihan hetkeen näkyviin, paitsi tämä yksi. Sitä kun aloittaa kuurin jossa tarkkailee syömistään ja samalla alkaa vielä liikkumaankin neljästi viikossa, niin kumpaakin tottumaton kehoparka kiljuu apua. Niinpä minä sitten löysin ihastuttavan vinkin, jonka jakaa kanssanne, nimittäin vallan mainiosti jäätelöä korvaava (ja edes hivenen vähärasvaisempi) pakastettu jugurtti.

Toki tätä herkkua saa ostaa useammasta paikasta valmiinakin (etenkin Suomen ulkopuolella), mutta kun se makean himo iskeekin sitten yllättäen kotona tiistaina illalla kymmeneltä, niin siinä ei kauheasti lähdetä miettimään, mistä sitä herkkua saisi vaan suunnataan omalle pakastimelle. Jäätelö on aina ollut yksi suosikkiherkuistani ja niinpä minä teen tästäkin sitten samalla tavalla kuin jäätelön kanssa tekisin. Pesin muutaman semmoisen isomman raejuustopurkin rasioiksi ja sekoittelin niihin valmiita makuja, joista voin sitten valita.

Prosessi sinällään on äärettömän helppo. Otetaan turkkilaista jugurttia, joka on tähän sopivan paksua, valutetaan kunnolla suodattimen läpi ja huristellaan sinne hetken aikaa ilmaa sekaan joko vatkaimella tai vaikka lusikalla käsin. En tiedä olisiko vatkaaminen tarpeellista eikä se suuremmin kuohkeudu (ei se mitään kermaa ole :D), mutta vähän edes saan vatkattua ilmaa sekaan. Sitten jaottelen tätä herkkua valmiiksi purkkeihin. Yhteen yleensä "au naturel" versiota, muita mausta maun mukaan. Marjoilla ja hedelmänpaloilla. Pakastevadelmat ja mustikat löytävät uuden sijoituspaikan nopeasti noista kipoista pienen vatkaimella huristelun jälkeen, samoin mangonpalat, kiivit ja muut.

Sitten vaan pakkaseen ja sieltä aina koetan kohtalaisen kokoisia (kyllä, olen vielä vaiheessa jossa mittaan ne desimitalla) ottaa lautaselle, yleensä 1-1,5dl on määrä joka lautaselle päätyy. Pakko todeta, että tätä tapaa jatkan mielelläni jatkossakin, oli kuuria tai ei.

Mikä on teidän kevyemmän ruokavalionne herkku?

Ei se nyt ihan tältä näytä, mutta siihen suuntaan kuitenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti