keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Papu-pekonipata.

Jälleen on aika yhden opiskelijareseptin. Tällä kertaa tarttui valitettavasti kaupasta mukaan muutakin kuin pelkästään tämän reseptin aineet, mutta veikkasin tässäkin kohdassa kauppalaskun olevan noin 5€ tienoilla, joten edullisella ruualla mennään tässäkin kohdassa. Sinällään tämä ei ole mikään kovin erikoinen ruoka, perus pataruoka johon on tungettu paljon kaikkea. Sellaisia söin paljon opiskeluaikoina muutenkin ja samantyyppisiä ohjeita tässä varmasti samalla tulee laitettua.

Papu-pekonipata.
Tarvikkeet: Iso kattila (mielellään teflonpinnoitettu), veitsi, leikkuulauta, kauha/lasta, purkinavaaja

1tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1tlk tomaattisosetta
1/2 tomaattisosepurkkia vettä
1pkt pekonisuikaleita
5 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli (tai 2 normaalikokoista)
1 rkl sokeria (sokeri ei ole pakollinen, se taittaa tomaatin vetistä makua pois)
2tl suolaa
2tl pippuria
Margariinia/öljyä paistamiseen jos kattilassa ei ole teflon pinnoitetta

1. Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuori ja pilko perunat noin suupalan kokoisiksi.
3. Avaa valmiiksi tomaattisosepurkki sekä papupurkki
4. Ruskista sipulisilppu ja pekonisuikaleet kattilassa
5. Lisää ensin mausteet (sokeri, suola ja pippuri) ja sekoita
6. Lisää loput aineet, kaada ensin tomaattisosepurkki tyhjäksi, täytä sitten purkki suunnilleen puolilleen vedellä ja lisää vesi vielä
7. Anna hautua vähintään 45min miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen

Padasta tulee neljästä viiteen annosta ruokaa jolloin annoksen hinnaksi tulee noin 1€ jonka ei pitäisi kaataa opiskelijan budjettia.

Kaikki omat opiskelijareseptini perustuvat toki pakastamisen mahdollisuuteen, tarkoitus ei ole syödä samaa ruokaa viikkoa vaan tehdä esim. viikonloppuna muutamaa ruokaa pakkaseen ja sulattaa sieltä annos kerrallaan.

Tämä papupurkki ei paljon maksa, mutta syötävää on senkin edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti