keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sipulinen Jugurttikastike.

Teen nykyisin aika usein jugurttikastikkeen kastikkeeksi. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että syön aamupalaksi maustamatonta jugurttia, niin tätä on aina kotona tarjolla. Tämä sipulinen versio on ollut monesti lisäkkeenä ja tätä miehen toiveesta tehnyt useamminkin. Olemme kumpikin aikamoisia sipulin syöjiä, joten siksi tämä varmaan noussut suosikiksi. Tämä menee niin perunalettujen kuin monen muunkin ruuan lisäkkeenä, myös intilaisen kanan kanssa tämä sopii vallan mainiosti.

Sipulinen jugurttikastike.

Noin 1dl maustamatonta jugurttia
1 punasipuli pienenä hakkeena
Öljyä/voita/margariinia paistamiseen (pieni nokare)
Pieni tupollinen ruohosipulia pilkottuna
1tl valkosipulirouhetta
1/2tl korianterinsiemenjauhetta
Ripaus (meri)suolaa
Ripaus rouhittua pippuria

1. Käytä punasipuli pannulla, kuulota nopeasti, jotta sipulin terävyys lähtee pois.
2. Anna sipulin jäähtyä jonkun aikaa
3. Sekoita kaikki aineet keskenään
4. Anna marinoitua edes 15min ennen tarjoilua

Tämän kastikkeen teen usein aamulla valmiiksi jos meillä on intialaista, samalla kun maustan kanat. On ainakin kunnon kastike sitten illalla odottamassa.

Ei se kyllä kauhean kuvauksellista ole, mutta sitäkin parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti