maanantai 3. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsa-vuohenjuusto paistos.

Äiti toi mökiltä itse kasvattamiaan kesäkurpitsoita, joten vaikka en sinällään ole mikään kesäkurpitsafani, niin nämä kyllä syön oikein mielelläni. Kesäkurpitsa on itselleni siitä jännittävä ruoka, että pääasiallisesti pyrin korvaamaan sillä pastan tai perunat. Joten tällä ja ensiviikolla on siis odotettavissa ohjeita kesäkurpitsan laiton kanssa.

Tämä ohje on peräisin S-ryhmän ruokapuolelta, mutta muokkasin sitä vielä eteenpäin, jotta saisin lihaisan pääruuan lisäkepaistoksen sijaan tehtyä.

Kesäkurpitsa-vuohenjuusto paistos.

1 kesäkurpitsa
1 pötkö vuohenjuustoa (toimii myös fetalla)
400g jauhelihaa
Suolaa
Pippuria
Rouhittua valkosipulia
Paprikajauhetta
Kuivattua korianteria

1. Pese ja siivuta kesäkurpitsa
2. Siivuta vuohenjuusto (feta kannattaa koettaa saada myös siivuiksi)
3. Pilko sipuli ja ruskista se yhdessä jauhelihan kanssa ja mausta
4. Pinoa vuokaan päällekkäin kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihasipuli mössöä ja vuohenjuustoa.
5. 225 asteisessa uunissa 20-30min

Kannattaa laittaa folio vuuan päälle, jotta ei tule kärähtäneitä jauhelihoja päällimmäisenä kuten meillä kävi :)

Tuollaisia kauniin keltaisia kesäkurpitsoita minulle tuotiin kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti