maanantai 17. syyskuuta 2012

Rusina-kaura keksit.

Tämä ohje tuli vastaani kun olin kipeänä kun kaupasta aivojen tuuletus lehdeksi ostin Kodin Kuvalehden. Äidilleni ko. lehti on tullut kauan ja aina välillä siitä irtonumeroita ostan. Tämä ohje siis alunperin Kodin Kuvalehden numerossa 17 / 2012. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Alunperinhän noihin kuuluisi laittaa kuivattuja marjoja. Rakastan yli kaiken mustikoita, mutta oletteko sattuneet katsomaan, mitä valmiiksi kuivatut mustikat maksavat? Joo, niin minäkin. Vaihdoin siis kuivatut marjat kotoa löytyviin rusinoihin. Rusinoissa on sekin etu, että saan syödä keksit ihan kokonaan itse, mies ei niihin koske. Ovelaa. Muokkasin ohjetta siinä mielessä, että tein sen tavallistne kaurahiutaleiden sijaan suuriin ja paitoin yhdenä levynä josta sitten kuumana erottelin sopivia lastuja. Meni kerralla uunissa tällä tavalla.

Rusina-kaura keksit.

3dl kaurahiutaleita
100g voita
1dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl rusinoita

1. Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleet sulaan voihin
2. Sekoita muut aineet keskenään
3. Yhdistä kaksi seosta
4. Levitä pelille joko tasaiseksi tai tee erillisiä keksejä. Huom. Nämä leviävät, joten jätä keksien väliin tilaa
5. 200 asteinen uuni, noin 10min
(6. Jos teit yhden levyn niin erottele lämpimänä se keksin kokoisiksi neliöiksi)

Ukkini mielestä kaikki kaurakeksit ovat paistettua kaurapuuroa, minä olen rakastan kaurakeksejä niin kauan kuin muista.

3 kommenttia:

  1. Nom nom, näyttävät hyviltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä ihan huippuhyviä ja todella helppoja tehdä myös. Sopivat tämmöiselle osaamattomalle leipurille :)

      Poista
  2. oooh nice. I follow u ;)
    http://superglamourousfashionavenue.blogspot.com/

    VastaaPoista