perjantai 14. syyskuuta 2012

Purjo-pekoni piirakka.

Pakko se oli tämänkin piirakan ohje tänne laittaa. Meillä siis mies on vallan ihastunut tekemiini "peltipiirakoihin" eli siis levitän vaan leivinpaperin päälle valmiin piirakkapohjan ja lisään aineet päälle. Ei mitään munamaitoja tai muutakaan ja piirakka ei ole kuin sen 15-20min uunissa. Kätevää ja nopeaa. Tällä kertaa kokeilin ruispohjaista valmistaikinaa (muistaakseni Sunnuntai-merkiltä) ja se toimi yhtä hyvin kuin tavallinenkin valmispohja.

Purjo-pekoni piirakka.

Valmis piirakkapohja
1 iso purjo
1pkt valmiiksi suikaloitua pekonia
Juustoraastetta
Suolaa
Pippuria
Valkosipulioliiviöljyä

1. Levitä sulanut valmistaikina leivinpaperin päälle.
2. Ruskista pekonipaloja pannulla, levitä piirakkataikinan päälle tasaisesti
3. Ruskista pekonin rasvassa viipailoitu purjo, levitä piirakkataikinan päälle tasaisesti
4. Lisää päälle suolaa, pippuria ja pirskottele oliiviöljyä
5. Lisää vielä juustoraastetta
6. 15-20min 225 asteisessa uunissa

Hyvää, helppoa ja nopeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti