tiistai 20. maaliskuuta 2012

Encilladas.

Innostuin viime viikolla käydessäni syömässä meksikolaisessa ruokapaikassa ajattelemaan, josko sellaista ruokaa tekisi itsekin. Ongelmaksi kaikessa tuon suunnan vaikutteissa ruuassa on aineet, joille joko minä (chili) tai mies (paprika) on allerginen. Siksi ei voi sanoa, että tekisin sellaista ruokaa suoraan, kun sen kuuluu olla. Tähänkin ohjeeseen kannattaa chiliä lisätä, jos sellaiseen on mieltynyt ja sitä voi syödä. Pitää sanoa kyllä, että tästä tuli muutenkin yllättävän hyvää tällaisenaan. Raikkaan salaatin kanssa etenkin todella maittavaa ruokaa.

Encilladas.
6kpl

6kpl Tortilloita
400g jauhelihaa
Suolaa
Pippuria
1prk tomaattimurskaa
2dl vettä
Tacomausteseos
noin 200g juustoraastetta (itsellä oli edamia)

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (tai voitele vuoka), joka tapauksessa se pitää tiskata, leivinpaperin kanssa vuoraamalla tiskattavaa oli vain vähemmän. Laita samalla uuni lämpiämään.
2. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Samaan aikaan ruskistamisen kanssa laita vesi kiehumaan -> kun vesi kiehuu lisää koko ajan sekoittaen tomaattimurska, tacomausteseos ja puolet juustoraasteesta. Vähennä levyn lämpöä kolmoselle ja sekoitellen anna keittyä kasaan noin 5min
4. Kaada puolet juusto-tomaattikastikkeesta jauhelihan sekaan ja täytä tortillat. Tein tämän itse niin, että laitoin aina "lätyn" valmiiksi vuokaan, lisäsin noin 4rkl kastiketta ja rullasin vuuassa rullaksi jättäen saumakohta rullan alle. Koin tämän olevan vähä sotkusin versio.
5. Kaada rullien päälle valmis tomaattijuustokastike ja lisää pinnalle loput juustoraasteet.

200 asteisessa uunissa 20min. Kannattaa antaa jäähtyä hetken, on "pikkasen" kuumaa.

Valmis vuuallinen encilladoja, muutamat otettu jo pois ja syötykin.

2 kommenttia:

  1. tuli muuten mieleen, ettekai käytä esim. santamarian original taco -maustetta? :o siinä on nimittäin chiliä ja paprikaa. ja erittäin monesta muustakin pussukasta löytyy vähintään jompaakumpaa. onko joku pussukka mikä ei sisällä kumpaakaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, Rainbown. Kumpikin kestää pienet määrät (jauhettuina mausteina) allergisoivia ja tuo sopii meille kummallekin :)

      Poista