torstai 22. maaliskuuta 2012

Meksikolainen jauhelihapaistos.

Kuten jo aikaisemmin kerroin, innostuin taannoin selmaamaan meksikolaistyyppisiä ruokia läpi, jotenkin olen aina elänyt mielikuvassa, että texmex ruoka on pikaruokaa ja sellaisia ohjeitakin sitten etsin. Ei muuten ole pikaruokaa. Taanna perjantaina nautimme sitten miehen kanssa meksikolaisesta jauhelimapaistoksesta. Meksikolaisen tästä tekee oikeastaan vain se, että maustoin tämän tomaattikastikkeen valmismaustepussilla. Hyvää se kuitenkin oli, vaikkakin kohtalaisen tuhtia.

Meksikolainen jauhelihapaistos.

2dl basmatiriisiä
4dl vettä
2 kananmunaa

400g jauhelihaa
1 purjo
2 sipulia
Suolaa
Pippuria

1prk tomaattisosetta
1pss valmis tacomausteseosta
1dl vettä

1. Keitä riisi ja kumoa vuokaan jäähtymään.
2. Pilko purjo ja sipulit.
3. Ruskista jauheliha, sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kiehauta vesi, tomaattisose ja tacomausteseos riisinkeittokattilassa.
5. Kaada tomaattiseos jauhelihan sekaan ja sekoita.
6. Riko ja vatkaa haarukalla kevyesti kaksi kananmunaa, sekoita kananmunat vuuassa riisin joukkoon.
7. Painele riisi-kananmuna-seos vuuan pohjalle ja reunoille samalla tavalla kun painelisit piirakkataikinan.
8. Lisää Jauhelihatomaatti-seos vuokaan
9. 200 astetta noin 30min

Valmista vuokaa josta on ruokaakin jo otettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti