Irlantilainen lammaspata.
500g lampaanlihaa
7 perunaa
3 pientä sipulia
pala palsternakkaa
pala selleriä2 isoa porkkanaa
2 rkl voita
persiljaa
2rkl venhäjauhoja
mustapippuria
suolaa
2 laakerinlehteä
rosmariinia (kuivattua)
1tlk Guinesia
1dl kermaa
1tlk vettä
Hienonsin ja kuulotin sipulit ja lisäsin perään lihat ruskistaen ne nopeasti. Perään lähti jauhot jotka sekoitettiin lihoihin ja sipuliin.
Näiden päälle kaadoin Guinnes tölkin ja täytin sen taas vedellä ja kaadoin senkin mukaan. Vielä se desi kermaa sinne mukaan ja jätin kiehumaan hiljaiselle lämmölle tunniksi.
Padan hautuessa kuorin ja pilkoin kasvikset valmiiksi.
Tunnin hautumisen jälkeen kasvikset ja mausteet perään, kansi päälle ja jälleen saa hautua sen tunnin. Mielellään pidempäänkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti