Ruuan jujuna on kanan pitkä maustumisaika. Parasta tästä tulisi varmasti jos kanojen antaisi maustua yön yli jääkaapissa, mutta aamulla tehtynä ja iltapäivällä syötynä tämä oli hyvää niinkin. Esivalmistelut ja marinadi kun eivät paljoa vaadi, sinällään nopea (ellei ota huomioon maustusmisaikaa) ja helppo ruoka, se vaan tehdään erissä.
Tandori kana.
600g maustamattomia kanasuikaleita
6 valkosipulinkynttä
3-4cm pala tuoretta inkivääriä
2rkl sitruunamehua
1/2 mangoa
1tl valkopippuria
1/2tl suolaa
1,5dl maustamatonta jugurttia
1tl kurkumajauhetta
(ohjeessa oli myös 1tl chilijauhetta, jota en allergian takia lisännyt, suosittelen kuitenkin lisäämään makua antamaan)
1. Tee mangosta, valkosipulinkynsistä ja inkivääristä tahnaa. Itse valmistin tämän raastamalla valkosipulinkynnet ja inkivääri sellaisella perusraastimella ja survomalla sekaan mangon. Ei nyt ihan tasaisinta mahdollista tahnaa, mutta ajoi asiansa.
2. Sekoita tahna sekä muut mausteet jugurtin joukkoon, sekoita kanasuikaleet sekaan.
3. Anna maustua noin 4h, jos mahdollista niin yön yli.
4. Nosta vuoka uunin ylätasolla, 225 astetta noin 30min
Jugurtista irtoaa sitten vettä, minä sain kulhon reunoille aikaan vettä ja hyvin jugurtisoituneet kanat. Silti se oli kyllä todella hyvää, etenkin riisin ja raitakastikkeen (ohje tulossa huomenna) kanssa.
Ei se kyllä kovin esteettiseltä näyttänyt, mutta hyvää oli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti