Meillä leivotaan viikoittain leipää. Aina ei kuitenkaan jaksa syödä ihan samaa leipää ja jos viikonloppuna leivottu leipä uhkaa loppuviikosta loppua niin kaupan leipähyllyn sijaan ratkaisuni on yleensä itse tehty rieska. Rieska on mielestäni nopea leipä tehdä ja todella hyvää vaihtelua. Riippuen kaapin sisällöstä lisään siihen yleensä juustoraastetta tai porkkanaraastetta. Rieska on parhaimmillaan tuoreena munavoin kanssa. Keliaakikko ystäväni on tämän reseptin alunperin antanut (käsittääkseni moni keliaakokki voi syödä kaurahiutaleita), joten vehnäjauhon voinee korvata vallan hyvin gluteenittomalla versiolla, rieskan kun ei tarvitse sitkostua.
Kaurahiutale rieskat.
6dl Isoja kaurahiutaleita
2,5dl Vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
6dl piimää
50g voita sulatettuna
1. Sekoita kuvat aineet keskenään
2. Lisää piimä ja voisula
3. Anna taikinan turvota noin 30min
4. Levitä taikinan öljytylle leivinpaperille (oikeasti kyllä, muuten se leivinpaperi saattaa jäädä kiinni leipään)
5. Paista 20min uuin keskitasolla 250-asteessa
Valmiit leikatut rieskat, tällä kertaa juustoraasteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti