sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Raitakastike.

Intialaisissa ravintoloissa tätä saa aina mielestäni aivan liian vähän. Rakastan raitakastiketta ja voisin syödä sitä paljon enemmänkin intialaisen ruuan kanssa. Toisaalta tämä ei ole oikeastaan mitään muuta kuin maustettua tsatsikia, mutta se ei tee siitä yhtään huonomman makuista.

Raitakastike.

2dl turkkilaista jugurttia
1/2 kurkku
Kuminaa
Minttua
Suolaa
Mustapippuria
(myös chilijauhe sopii tähän)

1. Valuta jugurtti hyvin, minä valutan aina irtonaisessa kahvinsuodattimessa suodatinpaperin lävitse niin tähän kuin tsatsikiin.

2. Halkaise kurkku ja poista pehmeä keskus. Raasta kurkku ja valuta siivilässä (käytän sitä ihan samaa kahvinsuodatinta kyllä enkä mitään siivilää)

3. Sekoita jugurtti, kurkkuraaste ja mausteet. Mausteita sopivasti maun mukaan. Itse laitan kuminaa ja minttua kuivattuna riittävissä määrin ja suolaa ja pippuria noin muodonvuoksi noin 1tl verran. Maustan ruokaanikin aika reippaalla kädellä, joten niin menee tähänkin mausteita hyvin.

Valmista kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti