tiistai 15. toukokuuta 2012

Leivitettyä kanaa.

Olen viime aikoina ihastunut aivan kokonaan epäterveelliseen tapaan leivittää kanani. Löysin nimittäin vasta äskettäin Prisman lihahyllystä sellaisen Kariniemen kanapojan ohuen ohuet leikkeet, joita on 8-10 kpl paketissa. Minusta ne näyttivät niin surullisilta yksistään, että päätin kokeilun vuoksi leivittää ne. Nyt niitä syödään meillä sitten säännöllisesti, yleensä kasvishöysteen kanssa tarjoiltuna. Alla siis oma leivitysohjeistukseni suunniteltuna nimen omaan tuolle tietylle kanapaketille nuo määrät ja paistoajat.

Leivitettyä kanaa.

1pkt Kariniemen kananpojan ohuita leikkeitä
1 kananmuna

1dl vehnäjauhoa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
2tl grillausmaustetta
1tl korianteria

1-1,5dl korppujauhoa

Öljyä paistamiseen

1. Sekoita ensimmäiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet. Mausteita voi toki vaihdella, itse käytän tuota yhdistelmää. Maustan ruokaa yleensä vahvalla kädellä muutenkin, joten saattaa mennä enemmänkin.
2. Riko kananmuna seuraavalle lautaselle, riko haarukalla rakenne
3. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle
4. Fileet käsitellään yksi kerrallaan kummaltakin puolelta jokaisella lautasella alkaen vehnäjauho-mausteseos, kananmuna, korppujauho
5. Paistetaan reippaassa öljyssä niin, että ruskistuvat kummaltakin puolelta. Koska nämä nimenomaiset fileet ovat niin ohuita, niin ei tarvitse huolehtia, ovatko ne kypsät, kun kummankin puolen ruskistaa vaan, niin kyllä ovat.

Valmiita kanafileitä odottamassa syöjiään.

5 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, nyt tietää tämä opiskelija miten kanansa valmistaa jatkossa!

    VastaaPoista
  2. Hyvää on, lisäsin vielä mausteeksi curryia ja sitruunapippuria, vähensin hiukan mustaapippuria. Paistan keskilämmöllä, että ehtii hyvin kypsyä eikä pala. Mukavat sivut, kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunapippuri on mielestäni turhin mauste mitä kaupasta löytyy aromisuolan(Aromat) lisäksi, mutta tapansa kullakin.

      Poista