tiistai 22. toukokuuta 2012

Marenki.

Olen aina pitänyt marenkeja vaikeana ruokana tehdä, mutta kun kerran sitten päätin kokeilla, niin ei tämä kahden aineen herkku ollutkaan mitenkään hankala. Itse tarjosin näitä marjojen kanssa, mutta marengit nyt sopivat mihin tahansa herkkujälkkäriin.

Marengit.

3 keltuaista
7rkl sokeria

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
2. Lisää sokeri ruokalusikka kerrallaan (meillä mies annosteli sokeria kun minä vatkasin, meni kätevämmin)
3. Paista 1h 100 asteisessa uunissa
4. Avaa uuni raolleen ja anna uunin jäähtyä, vasta sitten marengit ovat valmiita.

Keltainen marengin alla on voita, voitelin leivinpaperin, jotta varmasti lähtevät irti, kuva vielä uunissa olevista.

Muistathan, että niin kulho kuin vatkaintenkin pitää olla kuivat, muuten nämä eivät (kuulemma) onnistu.

2 kommenttia:

  1. haluun löytää vaahtonyyttejä mut ei tuu muuta kun marenkia, josta tulee sellasta kovaa, ja rapeeta joka tuntuu suussa pahalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähemmän aikaa uunissa? Noista ainakin tuli semmoisia vaahtokasoja ennemmin kuin kaupan versioita marengista.

      Poista