maanantai 21. toukokuuta 2012

Nyytit.

Meillä syödään nyyttejä niinä päivinä, kun ei kettuakaan kiinnosta laittaa ruokaa. Niinä päivinä, kun on istunut ruuhkassa reippaan tunnin ja sen jälkeen vielä jonottanut kauppaan vaikka kuinka kauan. Niinä päivinä, kun ei kiinnosta laittaa ruokaa ollenkaan.

Nyytit toimivat aina samalla periaatteella, täytteet vaihtelevat. Itse teen yleensä kahta erilaista ja riittävän isoja, jotta menee yhdestä ruoka-annoksesta salaatin ohessa. Oikeastaan sen suurempaa jippoa näissä ei ole, kuin perunoissa, ne kannatta pieniä valmiiksi ja keittää. Ei läpikypsiksi, mutta edes vähän pehmeiksi, muuten jäävät todella helposti raaoiksi.

Nyytit voivat sisältää mitä tahansa, itse laitan aina perunaa, jotain juustoa ja loppu sitten onkin mitä milloinkin tekee mieli. Nämä ovat myös siitä käteviä, että omiini saan paprikaa ja mereneläviä laitettua samaan aikaa kun teen miehelle joka on kummallekin allerginen niin toisenlaisella sisällöllä.

Nyytit.
Näitä kaikkia olen kokeillut eri yhdistelminä. Kasasin nämä näin "ryhmittäin" jotta voi valita yhden tai kaksi per ryhmä.

Grillimakkaraa
Lohta
Katkarapuja
Naudan- ja possun suikaleita
Kanafileitä
Maustettua tofua

Mozzarellaa
Eri tuorejuustoja
Fetaa
Halloumia
Vuohenjuustoa

Perunaa (tämä tulee aina mukaan minulla).

Sipulia
Punasipulia
Purjoa
Paprikaa
Valkospulia
Tuoreita herkkusieniä
Tomaattia
Wokkivihanneksia pakasteesta
Maissia pakasteesta (monia pakastevihanneksia)

Periaatteessa siis mitä vaan voi näihin laittaa, jokainen ruoka-aine on vaan pilkottava sopivan suupalan kokoiseksi. Esmes lohen palan voi kuitenkin laittaa kokonaisena pohjalle ja kasata muut siihen päälle.

Kokoan nyytit ensin voipaperin päälle, jossa on isompi pala foliota alla. Voipaperi siksi, että folio siirtää esim. kanaan väriä. Ehkä jotain muutakin, en tiedä enkä halua kokeilla. Lopulta kun täytteitä on riittävästi, nämä vaan kasataan kiinni ja pellin päällä uuniin (250 astetta, 15-20min) tai näin grillikauden alkaessa, nämä voi myös grillata.

Versio: Peruna, grillimakkara, valkosipulituorejuusto ja tuore herkkusieni.


Versio: Peruna, katkarapu, valkosipulituorejuusto ja tuore herkkusieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti