torstai 10. toukokuuta 2012

Avokadososekeitto.

Alkuun pahoittelut, että täällä on ollut hiljaisempaa. Toinen blogi on vienyt aikaa blogin kirjoittamisen osalta ja kevään tulleen tuppaan tekemään ruuan vain nopeana salaattina, kun en raskaampaa ruokaa kaipaa. Eilen kuitenkin reipastuin ja tein muutamaakin uutta ruokaa, joten ainakin kolme uutta ohjetta on tiedossa ajoitettuina jälleen. Alla niistä ensimmäinen eli itselleni lounaaksi tehty avokadososekeitto. Tästä ohjeesta tulee kaksi hyvää lounasannosta ja tämän hurauttaa nopeasti.

Avokadososekeitto.

2 isoa kypsää avokadoa
2dl ruokakermaa
2,5dl vettä
Puolikas kasvisliemikuutio
Pippuria
Suolaa

1. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Pieni pikkaisen (puolikkaita on ikävä soseuttaa sellaisinaan).
2. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio niin, että kuutio hajoaa veteen.
3. Ota kaatila pois levyltä, lisää avokadot, ripaus suolaa ja pippuria ja soseuta (itse tein tämän sauvasekottimella)
4. Lisää kerma ja sekoita.

Itse en enää kiehauttanut tämän jälkeen ruokaa, koska annokset menivät pakkaseen lounasannoksiksi. Keitto maistuu kylmänä ja kuumana hyvin. Naiselle sopivia lounasannoksia kaksi tai alkupalaksi.

Avokado ennen kiven poistoa, keitto itsessään oli aika tylsää kuvattavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti